Geschiedenis

De statige woning, waarvan de voorgevel eenieders aandacht trekt,was enkele jaren geleden de onmoetingsplaats van de gilde van de onvrije schippers. De muurschilderijen die zijn aangebracht naar achttiende-eeuws model, samen met de klassieke muziek, brengen de bezoeker in een flits terug naar de tijd van gilden en ambachten


Chef : Davey Jonkman

Davey Jonkman staat voor vernieuwend, vaardig en energiek.
Zijn motto: “Kwaliteit en respect voor de seizoensgebonden producten.”


Biografie

Davey, een Nederlandse gedreven chef gaat zijn eerste jaren aan de slag in restaurants in eigen land, van waaruit hij naar Frankrijk vertrekt om aldaar de verfijnde Franse keuken te leren. Na deze leerschool komt Davey in België terecht.
Op 5 jaar tijd scherpt hij hier zijn culinaire vaardigheden bij in twee befaamde restaurants in Brussel.
'La Belle Maraîchère', een gerenommeerd gastronomisch restaurant, gespecialiseerd in vis en schaaldieren, leert hem te werken met delicate zeeproducten. In de geraffineerde creatieve keuken van 'Comme Chez Soi', vervolmaakt hij zijn culinair kunnen.


Ambities

Zijn ambities om een eigen keuken te leiden brengen hem bij 'Allegro Moderato' in Gent. Hier kan hij als chef zijn passie tonen voor de verfijnde Frans-Belgische keuken.
Laat jullie meeslepen door zijn heerlijk culinaire avontuur.